Elokuvien Ennustuksia

Monessa elokuvassa on tehty toinen toistaan hienompia ennustuksia siitä miltä tulevaisuus näyttäisi. Alla muutama skidisti ohi mennyt arvaus.

2001: A Space Odyssey (1968)

Space odyssey 2001

Ihan ensimmäisenä, Stanley Kubrikin “2001: Avaruusseikkailu”, ehdotti että meillä olisi jo 9 vuotta sitten ollut ensimmäisen cryostaasiset nukkumatilat, keinoäly joka kykenisi verbaaliseen interaktioon ja lopulta kääntymään ihmistä vastaan. Sekä avaruusasema kuussa. Kunpa oliskin.

Terminator (1984)

Terminator

Cameronin klassikko, vuodelta 84, joka lukuisten inkarnaatioiden aikana onnistui muuttamaan alkuperäisen vuoden 1997 maailmanlopun vuoteen 2004. Tuplahuti siis. Honda nyt osaa jo melkein tehdä kävelevän robotin, mutta iPhone 4 taitaa olla teknologian vihamielisin edustaja.

1984 (1984)

1984

Tämä Orwelin vuodelta 1949 peräisin oleva, elokuvaversio, oli jo ilmsetymisvuonnaan väärässä. Ja nykyään taidetaan olla lähempänä huxleyn dystopiaa. Kuten Stuart Mcmillenin sarjakuva kertoo.

Pako New Yorkista (1981)

Escape From New York

Kehtaan myöntää että tämä oli lapsena suosikki elokuviani. Kurt Russelin esittämä, kolmannen maailmansodan veteraani ja antisankari, Snake Plisken seikkailemassa vuoden… …1997 New Yorkin vankilasaarella.

Akira (1988)

Akira

Lisää maailmanloppuja, tai no ainkain vuoden 1988! jälkeisen ydinsodan aikaa, koska tiede ja teknologia jo 22 vuotta sitten meni liian pitkälle.

Demolition Man (1993)

Demolition Man

Opettavaan cryo-uneen, jääpalassa, Los Angelesin sota-alueella tapahtuneesta välikohtauksesta vuonna 1996, jep. Saa tosin nähdä tuleeko vuoteen 2032 menessä Californian kuvernööristä vielä presidentti.

One thought on “Elokuvien Ennustuksia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *